Recente aankopen / actualiteiten

Bekijk hier mijn meest recente ontwikkelingen

Recente aankopen

Bekijk hier mijn meest recente aankopen

Fotograficabeurs Doesburg 

20-08-’23

Op deze zonovergoten zondag werd in Doesburg voor het eerst in 3 jaar weer één van de grootste openlucht fotograficabeurzen van Europa gehouden. De vorige edities zijn door Corona en rioleringswerkzaamheden in het hele centrum van de stad niet doorgegaan. 

Tijdens de goedbezochte beurs heb ik bij Roel Fokken een FOX boxcamera, een zwarte Rewo Louise, een Fodorcord en een zwarte Primo, uitvoering 1 gekocht. 

Verder vond ik bij een andere standhouder de Coronet 3D stereocamera en 2 stereoscopen; een zwarte Bruguière en de Standard II.

19-08-’23

Ik kocht de Hoca Junior Projector compleet met originele doos via Marktplaats. Volgens de verkoper is de projector vanaf de aankoop in 1949 in de familie geweest. 

24-06-’23

Ik heb deze mooie camera gekocht via Marktplaats ter ere van mijn volledige pensioen (01-07-2023). Bij het uitpakken van de camera vond ik een notitie van de verkoper met de tekst: ‘Zorg goed voor deze camera’. Ik zal dat zeker doen; de camera heeft een ereplaatsje gekregen in mijn verzameling.

Fotograficabeurs Hilversum

12-03-’23

Vandaag was weer de fotograficabeurs in Hilversum. Ik heb mijn verzameling opnieuw kunnen uitbreiden met een aantal leuke items. Bijzonder was dat ik nu bij mijn aankopen een visitekaartje kon aanbieden met daarop de gegevens van mijn website. Ik heb daar hele leuke reacties op ontvangen. Mijn aankopen zijn:

Website online

01-03-’23

Vandaag is mijn website online gegaan. Nadat ik enkele maanden bezig ben geweest met het schrijven van alle teksten en het maken van zo’n 800 foto’s, is vandaag mijn website gelanceerd. Ik ben heel erg trots op het eindresultaat! Joost, super bedankt voor het bouwen van deze prachtige site.

02-02-‘23

Ik kreeg deze camera’s van mijn vrouw voor mijn 70e verjaardag. Ze zijn via Marktplaats gekocht.
Meer informatie over beide camera’s vind je op mijn pagina met Nederlandse camera’s.

09-12-‘22

Door de aankoop van deze camera’s kon ik mijn collectie Nederlandse fototoestellen uitbreiden. Ik heb ze gekocht van Hans van der Meer, een collega-verzamelaar, uit Friesland. Dat betekent dat ik nu alle 4 uitvoeringen heb van de Venaret Junior. Verder kocht ik mijn eerste Venaret met flitsaansluiting.
Mijn andere aankoop is de Tahbes Populair met een zwarte body uit 1949-1950. 
Meer informatie over deze camera’s is te vinden op mijn pagina met Nederlandse camera’s.

13-11-‘22

Deze zondag werd in Hilversum op het Mediapark de 89e Internationale Fotograficabeurs gehouden. Ik heb op die drukbezochte beurs een aantal mooie aanwinsten voor mijn verzameling gescoord:

De volgende beurs in Hilversum is op zondag 12 maart 2023.

06-11-‘22

Ik heb vandaag bij de ‘Bosrand’ in Soest mijn 175e fototoestel gekocht; de Franse Goldy boxcamera van ‘Goldstein’. De kleur is havana, hij werd ook gemaakt in de kleuren zwart, rood, groen, blauw, bordeaux en wit. De doos is gemaakt van karton met hout, maar het systeem voor het filmtransport is van metaal. Deze populaire camera uit 1947 was een groot verkoopsucces. Je kon er 8 foto’s van 6×9 cm mee maken op de populaire 120-films. De camera werd geproduceerd in verschillende uitvoeringen met en zonder flitseraansluiting. De bekleding werd in canvas of kunstleer met kleine of grote nerf uitgevoerd en ook het handvat varieerde: recht of diagonaal en karton of leer. Mijn camera mist het diagonale handvat. Ik heb deze camera ook in een zwarte uitvoering met diagonaal handvat.

07-10-‘22

Op bezoek in de winkel van Roel Fokken in Doesburg heb ik 2 Nederlandse camera’s gekocht van het merk ‘Tahbes’. Ik wil me wat meer gaan richten op camera’s die in Nederland zijn gefabriceerd of geproduceerd. Op de pagina ‘Nederlandse camera’s’ staat meer informatie over deze prachtige camera’s en de firma ‘Tahbes’.